Close

Zoogdieren verjagen en bestrijden

Preventie Wolvenschade

De wolf in ons land neemt alleen maar in aantal toe. De meeste mensen zijn blij dat deze predator zich definitief in ons land heeft gevestigd.

 

Boeren en hobbyboeren met jongvee en kleinvee denken daar anders over.

Om schade en overlast te beperken is een goede afscheiding van mens, vee en wolf van levensbelang.

 

Met een door onszelf ontwikkeld schrikdraad systeem voorkomen we dat uw vee het slachtoffer van de wolf wordt.

 

Steenmarters verjagen

Steenmarters kunnen buiten de woning uw kippen en siervogels belagen. In de woning veroorzaken steenmarters schade en overlast doordat ze vlooien en teken mee de woning inbrengen. Door uw woning te gebruiken als latrine ontstaat er veel schade.

Indien uw woning door de steenmarter gebruikt wordt om dode vogels en knaagdieren te bewaren, dan is een vliegenplaag onvermijdelijk.

Tenslotte kan een steenmarter uw kostbare rieten kap in een paar nachten slopen.

 

Onze systemen kunnen deze schade en overlast voorkomen.

Vleermuizen

In Nederland hebben we nog 18 soorten vleermuizen. Met de meeste soorten gaat het ronduit slecht. Alle reden om zeer zorgvuldig met deze dieren om te gaan. Vleermuizen hebben niet bij iedereen een goede naam. De corona draagt niet bij aan een herwaardering. Toch zijn het interessante dieren. Wist u b.v. dat de vleermuis dagelijks meer dan de helft van zijn lichaamsgewicht aan muggen eet? Dit zijn er meer dan 600. 

 

Onze hulp wordt ingeroepen  als er een gebouw gesloopt moet worden of wanneer oude bomen gesnoeid of gerooid dienen te worden. Neem ruim voordat u gaat slopen of verbouwen, contact met ons op. Wij verrichten ’s nachts metingen om de soort en het aantal vast te stellen. Vaak is het nodig om het te slopen pand, minder aantrekkelijk te maken. Afhankelijk van het jaargetijde kan dit snel. Op het moment dat we een aantal nachten achtereen geen dieren meer waarnemen, kan de sloopvergunning worden toegewezen. 

 

Als u vleermuizen in de spouwmuur  hebt, mag u de muur niet isoleren.

Neem daarom tijdig contact op!

 

 

 

Konijnen bestrijden

Text konijnen

Reeën en damherten verjagen

In het kustgebied van Zeeland tot in Den Helder ervaart men regelmatig problemen met reeën en damherten.Vangen en schieten is voorbehouden aan jagers. Wij maken voor fruittelers, begraafplaatsen en terreinbeheerders, systemen waarmee we schade en overlast kunnen voorkomen

 

Katten verjagen

Voor veel mensen is het prettig te weten dat er dieren in de omgeving leven. Bij een confrontatie met onze dieren of andere schade moeten we nadenken over manieren om dit te voorkomen. Vrijwel altijd is het mogelijk om dieren met schrikdraad uit ons huis of van ons erf te houden. Katten in woonwijken hebben een eigenaar. Vangen en doden is dan niet aan de orde. Met ons schrikdraadsysteem weet  u zich van ervan verzekerd dat katten niet in uw tuin komen. In sommige gevallen moeten dieren gevangen en/of gedood worden. Dit laatste geldt voor mollen en wilde katten.

Meer informatie over onze mogelijkheden?

Diervriendelijk

W&S Faunabeheer is gespecialiseerd in eco- en diervriendelijke oplossingen.

Volledig gecertificeerd

Wij werken uitsluitend met gecertificeerd personeel en voldoen hiermee aan alle wet en regelgeving.

Ruim 30 jaar ervaring

W&S Faunabeheer heeft ruim 30 jaar ervaring in het verwijderen en voorkomen van ongedierte.