Close

Knaagdierbestrijding

Muizen bestrijden

Muizen vervuilen uw woning. Hun ontlasting en urine bevat veel ziektekiemen en is daarmee een risico voor de volksgezondheid.

Bij voldoende voedselaanbod, gaat de voortplanting snel.

Binnen korte tijd heeft u niet een paar maar…. veel muizen!

Muizen zijn zeer goede knagers en uitstekende klimmers. Ze nemen genoegen met een mager dieet. Er zijn gevallen bekend dat ze maanden op kaarsresten kunnen leven. 

 

Voor een bestrijding is het wegnemen van de oorzaak van de plaag belangrijk. Dit kunnen bouwkundige aanpassingen zijn en een verbeterde hygiene.

 

Veldmuizen kunnen muizen in de fruitteelt grote schade aanbrengen.  Ze doen zich tegoed aan jonge fruitbomen en knagen het wortelgestel aan.

 

 

Ratten bestrijden

Bij bedrijven met zwarte ratten is nachtelijke inspectie van belang. We zoeken de vaste looppaden en nestelplaatsen. Bij ons vangprogramma maken we hier gebruik van.

Indien het niet mogelijk is om vaste voeren drinkplaatsen af te sluiten dan zijn we aangewezen op een combinatie van vallen, klemmen en gif.

Ook plaatsen we broedhokken voor ratten.

Bij grote aantallen ratten is nachtelijk afschot zeer efficiënt. Bij sommige bedrijven schieten we in de eerst nacht 80 of meer ratten. Nachtelijk afschot is de meest diervriendelijk manier om het rattenprobleem aan te pakken

 

 

Bruine ratten in de slootkanten.

De laatste jaren neemt het aantal ratten in slootkanten ernstige vormen aan. Hierdoor zakken slootkanten in en hebben aangrenzende woningen ernstig overlast. Daarnaast worden de gewassen aangevreten.

 

Met de door ons speciaal getrainde honden, lokaliseren we de ratten en spuiten vervolgens dodelijk gas in de rattenpijpen. Zo kunnen we snel  veel ratten bestrijden in een groot gebied.

Gespecialiseerd in knaagdierbestrijding

W&S Faunabeheer is gespecialiseerd in knaagdierbestrijding.

Voor de bestrijding van knaagdieren hebben we een klassiek programma met gif, alsmede een uitgebreid programma waarbij de dieren met klemmen en vangkooien gevangen worden. Iedere bestrijding begint met een gedegen onderzoek  naar de oorzaak van de overlast. Zowel bij bedrijven als particulieren staat het muizenprobleem met de huismuis met stip op nummer eén. De meeste bedrijven zijn verplicht om ter preventie een contract te hebben met een ongediertebestrijder.

 

Bij constatering van muizen of ratten is het zaak om gelijk een bestrijder in te schakelen. 

Indien u te lang wacht kan de plaag serieuze vormen aannemen. Dit betekent meer schade en een moeizame bestrijding.

 

Het gebruik van gif in woningen heeft niet de voorkeur. Het werken met goede klemmen is de meest diervriendelijke manier van het doden van knaagdieren.

Ratten in de woning, bel direct!

Ratten in een woning dienen acuut te worden gevangen. Ratten kunnen in korte tijd grote schade aan u woning aanrichten. Hun urine en uitwerpselen zijn een gevaar voor de volksgezondheid. Zoals bekend gaat de voortplanting heel snel. Vervolgens moet de oorzaak aangepakt worden.

Bruine ratten komen altijd uit het riool.

Meestal is het eenvoudig op te lossen. Ratten in schuren of bedrijven begint in de praktijk met opruimen en het verwijderen van schuilplaatsen van de rat. Het wegnemen va voedselbronnen is essentieel.

De bestrijding van de bruine rat in en rond woningen  wordt door de meeste gemeenten gratis gedaan.

 

Zwarte ratten zijn via havens en transport Nederland binnengekomen. Vroeger zag je deze ratten  alleen in graanverwerkende bedrijven . Tegenwoordig komen ze algemeen voor in stallen en bij particulieren.  In tegenstelling tot bruine ratten voelen ze zich prettig op zolders en in hoge gebouwen. Het zijn uitstekend klimmers .

Informatie over onze prijzen en werkwijze?

Diervriendelijk

W&S Faunabeheer is gespecialiseerd in eco- en diervriendelijke oplossingen.

Volledig gecertificeerd

W&S Faunabeheer heeft ruim 30 jaar ervaring in het verwijderen en voorkomen van ongedierte.

Ruim 30 jaar ervaring

Wij werken uitsluitend met gecertificeerd personeel en voldoen hiermee aan alle wet en regelgeving.